Musikkåren spelar upp till dans på balen

Balnerverna börja så smått göra sig påminda. Allt måste ju klaffa på lördag är det är dags för studentbal i Hultsfred.

Julia Johansson och Anna Nilsson ser fram mot lördagens studentbal. "Fast lite nervöst är det", erkänner de, "allt måste klaffa".

Julia Johansson och Anna Nilsson ser fram mot lördagens studentbal. "Fast lite nervöst är det", erkänner de, "allt måste klaffa".

Foto: Privat

Hultsfred2023-05-05 05:00

LIVE-TV: Se lördagens bal på vår sajt

– Men det är roliga nerver, tycker Anna Nilsson och Julia Johansson som håller i trådarna för tillställningen i helgen.

Som vi tidigare berättat är det 28 par som är anmälda till årets studentbal med dans och festligheter, och de kommer i år att få dansa till levande musik.

– Det är Vena musikkår som kommer att vara med och spela, berättar Julia Johansson. Som de gjort tidigare. Men nu några år har det varit uppehåll, men nu är de tillbaka igen.

På flera sätt är årets bal i Hultsfred en tillbakagång till hur det var förr. Inte minst att man flyttat tillbaka till Hagadal sporthall, efter ett par pandemiår när man ville vara utomhus i Folkets Park.

En nyhet för året är dock att fotograferingen av paren sker i Hagadalsparken, eller Mimerparken som den också kallas ibland. Och parken är kanske som allra finast just nu.

– Eftersom många går i höga klackar ville vi inte gå så långt, säger Julia Johansson, men det blir nog en pampig marsch i alla fall, med musikkåren först.

Det gäller alltså att "spara" på fötterna inför kvällen. Det kan bli mer dans.

Dansen i Hagadal börjar redan vid klockan två på eftermiddagen men det är ju mycket som ska hinnas med, både middag och efterfest i Vimmerby. Allt för att följa traditionerna.

En annan tradition i sammanhanget är numer att balen även sänds live på vimmerbytidning.se och i vår app.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!