Nu kan du krydda promenaden med fysiska utmaningar

Efter en bit på slingan är det dags för första rörelsen, sprattelgubbe. "Det är enkla rörelser som man inte gör i vardagen så man får använda nya muskler i kroppen", säger Carin Hermansson.
Efter en bit på slingan är det dags för första rörelsen, sprattelgubbe. "Det är enkla rörelser som man inte gör i vardagen så man får använda nya muskler i kroppen", säger Carin Hermansson.

Den nya rörelseslingan vid Hagadal är klar att använda. Carin Hermansson är en av användarna. "Jag ger den en tia i betyg", säger hon.

Hultsfred 21 april 2020 20:00

Rörelseslingan Puls och styrka är tänkt att göra det både roligare och mer utmanande att motionera. Hela kroppen är tänkt att få sitt. Längs den 1,6 kilometer långa slingan finns nämligen tolv skyltar uppsatta som visar fakta om motion och olika rörelser.

– De är lite olika svåra, men självklart kan man göra dem efter sin egen förmåga, säger Carin Hermansson. Kul att det finns både vuxen- och barnrörelser, så en familj kan gå tillsammans.

Skulle beskrivningen av någon anledning vara svår att förstå, kan man ladda ner en film via en qr-kod, som visar hur rörelserna ska utföras.

– Jag och min man Håkan har testat slingan några gånger och tycker den är toppen, säger Carin Hermansson. Första gången var det jättespännande att se vad det var för rörelser. Vi skrattade så mycket att vi tappade räkningen, tillägger hon och skrattar vid minnet.

Birgitta Sander lovordar också initiativet.

– En lite lagom slinga och man behöver inte vara vältränad, säger hon.

Tiden för när slingan blev klar, kunde inte varit bättre med tanke på coronautbrottet, menar kommunens folkhälsosamordnare Lena Borgstrand.

– Först hade vi tänkt vänta till hösten med att sätta upp den, men så tänkte vi om – vi vill uppmuntra till rörelse, det är än viktigare i dessa tider, säger hon.

Satsningen kommer så småningom att utvärderas.

– Slår det väl ut kan det mycket väl bli rörelseslingor på fler orter.

Rörelseslingan börjar vid utegymmet, intill Hagadal, och följer det korta elljusspåret.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa