Nu rivs hyreshuset på Mejerigatan

Rivningen är i full gång. Redan har grävskopan hunnit tugga i sig stora delar av ett av de tre hyreshusen på Mejerigatan. Det har varit på gång länge att ta bort det här huset.

Nu rivs hyreshuset på Mejerigatan i Silverdalen. Det hade blivit för dyrt att rusta upp till uthyrningsbart skick, anser vd Nicke Wainebro.

Nu rivs hyreshuset på Mejerigatan i Silverdalen. Det hade blivit för dyrt att rusta upp till uthyrningsbart skick, anser vd Nicke Wainebro.

Foto:

Hultsfred2017-03-21 10:00

Varför väljer man att riva ett antal lägenheter när det är bostadsbrist i kommunen?

- Det var i väldigt dåligt skick redan när det lades i malpåse. Sedan öppnade vi upp det för Migrationsverket en period, och att renovera huset till uthyrningsbart skick skulle bli alldeles för kostsamt, säger vd för AB Hultsfreds Bostäder, Nicke Wainebro.

Så i stället väljer man alltså att ta bort huset. Det är Virserumsföretaget Jonssons entreprenad som fått uppdraget.

- Jag har varit där och kontrollerat, säger Wainebro och det ser bra ut.

Det är inget litet projekt att riva ett hyreshus. Allt materialet ska sorteras enligt konstens alla regler, så att allt kommer dit det ska.

Wainebro räknar med att den här rivningen ska vara fullt färdig i slutet på april, eller möjligen i början på maj. Alltså i perfekt tid för att så gräs. För några planer att ersätta huset finns inte för tillfället.

Inledningsvis i arbetet fanns en viss oro för att det skulle finnas gamla pcb-haltiga material i de här hyreshusen. Men den provtagning som OCAB gjort, visade att den oron var obefogad, så det var bara att sätta igång att riva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!