Gym arrangerar självförsvarskurs för alla kvinnor

Nordic Wellness kommer att ordna en självförsvarskurs i Hultsfred. I första omgången räknar man med 30 till 40 deltagare.

Sofia Svalin är platsansvarig på Nordic Wellness i Hultsfred.

Sofia Svalin är platsansvarig på Nordic Wellness i Hultsfred.

Foto: Markus Danielsson

Hultsfred2024-03-09 05:00

– Jag hade tänkt gå ut med något till Internationella Kvinnodagen men tiden räckte inte, berättar Sofia Svalin, platsansvarig på Nordic Wellness i Hultsfred, om deras planer på att dra igång självförsvarskurser.

Gymmet kommer att hålla den första kursen i april eller maj. Första gången blir det för enbart kvinnor men finns intresse från män kan det anordnas flera.

Själva utbildningen står Självförsvarsskolan, som en gång startades av bland annat poliser och ordningsvakter, i Stockholm för. De sänder ned en instruktör till Hultsfred för ändamålet.

Kursen är tänkt att genomföras under ett tretimmarspass en helg. Även de som inte går på gymmet kan anmäla sig.

– Kursen hålls ifall vi får tillräckligt med intresse, det vore kul.

Sofia Svalin säger att det kostar en slant att anordna kursen så först tar de upp intresseanmälningar.

– Om det går bra kan jag tänka mig att vi kör vidare på självförsvarskurser. Första omgången tänkte vi 30 till 40 deltagare.

Nordic Wellness kan få in en hel del folk med fyra stora dubbelbanor och några singelbanor.

Anneli Rosenqvist, känd Hultsfredsbo, är också med på ett hörn och driver på för självförsvarskurser. Hon och Sofia Svalin har haft en del samtal om det.

– Kunskaper i självförsvar är bra för alla människor. Det är bra att kunna försvara sig när samhället ser ut som det gör, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!