Nu ska köttet granskas

Butiker och restauranger i kommunen ska kontrolleras. Så att de hanterar sina livsmedel korrekt.
Charlotte Nilsson tar över där Janne Josefsson slutade.

Snart kommer hon oanmäld, Charlotte Nilsson, till butiker och restauranger för att kontrollera hur de hanterar livsmedel.

Snart kommer hon oanmäld, Charlotte Nilsson, till butiker och restauranger för att kontrollera hur de hanterar livsmedel.

Foto:

Hultsfred2008-01-10 07:18


Egentligen togs beslutet redan innan allt fusk med livsmedel uppdagades.
- Men visst, jag kan hålla med om att det kom lägligt, säger Charlotte Nilsson, livsmededelsinspektör i Hultsfreds kommun.
Alla kommuner i Kalmar och Gotlands län gör inspektionerna samtidigt och oanmält. Allt under projektet "Separering i livsmedelsverksamheten".
- Främst kommer vi att se så butiker och restauranger separerar livsmedel från varandra på ett riktigt sätt, berättar Charlotte Nilsson. Så att råvaror separeras från färdiglagad mat. Exempelvis. Lika viktigt är att gluten- och laktosfria livsmedel skiljs från det övriga.
Syftet är förstås att minimera risken för smittospridning. Blandar man rått kött med tillagat i hanteringen, kan det räcka med att man använder samma skärbräda för att trikiner sprids från fläskkött och salmonella från kyckling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om