Nu studerar de under samma tak

Runt 670 personer studerar nu under samma tak. Numera ligger all vuxenutbildning i Hultsfreds kommun på Rock City – och under samma organisation.

Numera ligger all vuxenutbildning i kommunen på Rock City, och under en och samma organisation. "Det öppnar nya möjligheter för framtiden", säger rektorn.

Numera ligger all vuxenutbildning i kommunen på Rock City, och under en och samma organisation. "Det öppnar nya möjligheter för framtiden", säger rektorn.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-09-30 08:00

– Att kommunen satsar på en samlad plats på Rock City för vuxnas lärande på alla nivåer är inspirerande och öppnar nya möjligheter för framtiden.

Orden är rektor Aina Kalles, som gläds över en mötesplats som växer med fler utbildningar. På Rock City kan man numera läsa både på grundläggande och gymnasienivå, enstaka kurser, enstaka ämne, uppdragsutbildning och svenska för invandrare (SFI). Likaså ryms yrkesutbildningar, yrkeshögskoleutbildningar, fristående kurser och program på högskole- och universitetsnivå, det vill säga Campus Hultsfred under samma organisation.

– Det känns roligt att kunna erbjuda utbildningar på så många olika nivåer på samma plats, säger Aina Kalle. Rock City är en fantastisk inspirerande miljö, en mötesplats med privata företag, restaurang, rockarkiv, musikstudio och event.

Närmast kan man söka till bussförare, undersköterska eller en lärlingsplats inom hustillverkning och Musikproduktion I, det sistnämnda i samarbete med Linnéuniversitetet.

– Nästa höst startar också förskollärareprogrammet där Linköpings universitet är anordnare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!