Nu tar Rosander över

Från och med Nyårsdagen får Hultsfreds kommun ett nytt kommunalråd och precis som förra gången Alliansen hade makten i kommunen så heter kommunalrådet Rosander i efternamn. Men förnamnet skiljer sig åt den här gången då det är Lars Rosander från Virserum som nu flyttar in i sitt nya arbetsrum i kommunhuset.

På Nyårsdagen tar Lars Rosander från byn Kråketorp utanför Virserum över posten som kommunalråd i Hultsfreds kommun.

På Nyårsdagen tar Lars Rosander från byn Kråketorp utanför Virserum över posten som kommunalråd i Hultsfreds kommun.

Foto:

Hultsfred2010-12-31 05:06


Vår tidning träffar det nya kommunalrådet dagen före nyårsaftonen i hans hem i byn Kråketorp utanför Virserum.
Här bor han tillsammans med sambo, son och två bonusdöttrar på en gammal släktgård från 1890-talet som tidigare tillhörde en moster till Rosanders mormor.

Hämtar kraft
Det gula boningshuset med snickarglädje ligger bedårande vackert i utkanten av byn med vidsträckta ängar intill huset och nära till skogen, det är här som Lars hämtar kraft och vilar upp sig när inte politiken kallar.

30 års erfarenhet
Rosander som är uppvuxen i byn Venskögle strax norr om Hultarp började sin politiska bana redan när han var 13 år gammal då han gick med i CUF.
För inom släkten Rosander är politik något som hör till livets nödvändigheter, för Lars har två farbröder som båda två varit kommunalråd i varsin kommun. Hans farbror Sigvard i Vetlanda kommun och Bengt Rosander som var kommunalråd i Hultsfreds kommun under mer än 20 års tid.
Lars har en lång och gedigen politisk karriär bakom sig då han fick sitt första politiska uppdrag 1980 vid 21 års ålder som ersättare i dåvarande fritidsnämnden.
Två år senare blev han ordinarie ledamot i skolstyrelsen och 1985 tog han steget in i kommunfullmäktige. Sedan dess har de politiska uppdragen avlöst varandra och genom åren har han även hunnit med att sitta både i Socialnämnden och kommunstyrelsen i flera omgångar. Och från och med nyårsdagen axlar han nu kommunens högsta politiska befattning, nämligen posten som kommunalråd i Hultsfreds kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om