Butik med australisk touch öppnar i Hultsfred

Efter många år i Australien flyttade Maria Olsen tillbaka till Sverige, där hon och maken fann sitt drömhus i Hultsfred. Nu öppnar hon butiken Downunderwear i källarvåningen. "Jag vill få in lite udda saker så att folk blir nyfikna på att komma hit", säger Maria Olsen.

Maria Olsen öppnar butiken Downunderwear i Hultsfred den 1 juni. Där ska hon sälja underkläder, men även en hel del andra saker.

Maria Olsen öppnar butiken Downunderwear i Hultsfred den 1 juni. Där ska hon sälja underkläder, men även en hel del andra saker.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2022-05-19 19:45

Vid korsningen mellan Norra Kyrkogårdsgatan och Östra Långgatan ligger huset som fick Maria Olsen och hennes man Björn Olsen att flytta till Hultsfred, trots att de inte hade någon anknytning till orten sedan tidigare. Villan är byggd 1920, har swimmingpool inomhus och en stor takterrass.

För drygt två år sedan lämnade paret Stockholm och flyttade till Hultsfred, vilket de inte har ångrat.

– Här är det lugnt och fint och trevligt, säger Maria Olsen.

undefined
När Maria Olsen reser till Australien i höst ska hon titta efter saker att sälja i butiken i Hultsfred.

Hon är född i Stockholm men har bott utomlands i många år. 1985, när hon var 19 år, flyttade hon till Australien tillsammans med sina föräldrar.

– Det tog 26 år innan jag kom tillbaka till Sverige första gången. Nu har jag varit tillbaka i cirka fem år.

I Australien jobbade hon bland annat inom fruktindustrin och för ett bilföretag, men även med kläder och heminredning. Nu har hon bestämt sig för att öppna en egen butik i Hultsfred, med det Australieninspirerade namnet Downunderwear, i källarvåningen på villan.

Som namnet antyder kommer Maria Olsen att sälja underkläder, men hon planerar även att ha andra saker i butiken.

– Jag vill få in lite udda saker, så att folk blir nyfikna på att komma hit.

undefined
Maria Olsen kommer bland annat att sälja bygellösa behåar i butiken.

Det kan bli allt från khakiskjortor i barnstorlekar till kuddfodral, silkessjalar och aboriginska konstföremål.

– Jag vill inte att det ska vara samma hela tiden, utan det ska vara en "mixed bag".

Maria Olsen bor fortfarande delvis i Australien, där hon har barn och barnbarn. Nästa resa till det andra hemlandet "down under" blir i november, och då planerar hon att titta efter saker att sälja i butiken i Hultsfred.

Hur har det varit att komma tillbaka till Sverige?

– Jag tycker att det är fantastiskt att jag kom till Australien, och jag tycker att det är fantastiskt att jag kan bo och leva i båda länderna. Australien kommer alltid att vara hemma och jag har barn och barnbarn där. Jag har två hem, men det ena är på andra sidan av jordklotet.

undefined
Maria Olsen öppnar butiken Downunderwear i Hultsfred den 1 juni. Där ska hon sälja underkläder, men även en hel del andra saker.

Hon öppnar butiken den 1 juni.

– Jag hoppas att folk inte blir "disappointed" för att det inte finns tillräckligt mycket saker precis nu när vi öppnar, säger Maria Olsen som gärna tar emot förslag på vad som ska finnas i butiken.

– Det går också bra att komma hit bara för att säga hej.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!