Nystartad basketklubb söker tjejer som vill vara med

Den nystartade basketklubben i Hultsfred efterlyser tjejer. Det behövs fler, för att få ihop ett lag.

Den nystartade klubben har fått en flygande start. Första träningskvällen kom elva unga och ville vara med. Nästa träning kom 30. Men det är fortfarande ont om tjejer. Så de är extra välkomna.

Den nystartade klubben har fått en flygande start. Första träningskvällen kom elva unga och ville vara med. Nästa träning kom 30. Men det är fortfarande ont om tjejer. Så de är extra välkomna.

Foto: Privat

Hultsfred2022-11-30 05:30

– Vi efterlyser tjejer i åldrarna 11 till 15 år, säger Rade Ristic, som tillsammans med brorsan Ratko har dragit igång den här klubben. Som det är nu har vi bara fyra, och det räcker inte till ett lag.

Så sent som i fredags bildades klubben rent formellt, men tränat har man gjort sedan i september. Då var det elva ungdomar som kom och ville vara med. Nästa träning blev det 30. Så klubben har fått en flygande start.

Det är redan fyra träningsgrupper i gång. Från sex till 16 år. U 16-laget tränar ambitiöst ett par kvällar i veckan.

Det är inte bara spelande tjejer som efterlyses. Som så många andra klubbar brottas man med brist på ledare och andra som kan hjälpa till. Både som tränare, ledare och i föreningsstyrelsen.

– Vi hoppas vi kan intressera föräldrar att komma och hjälpa till, säger Rade Ristic. Och förhoppningsvis kanske också några av spelarna från Mörlunda Basket, som finns kvar i trakten och som vill hjälpa till och behålla kontakten med sin sport.

undefined
Det är full fart under träningskvällarna. U 16-gänget tränar ambitiöst och satsar på seriespel framöver.

Jakten på sponsorer är också i full gång. Än så länge har klubben inte haft råd att köpa in några matchställ.

– Men vi har bra samarbete med Oskarshamns Basket, säger Rade Ristic, så vi får låna matchställ därifrån så länge. Men vi vill självklart ha våra egna.

Det är alltså Rade och Ratko Ristic som har tagit initiativet till den här satsningen. Båda har de en bakgrund inom basketen hemma i Serbien, och nu tyckte de tiden var mogen att dra igång någonting i Hultsfred också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!