Ny kull studenter arrangerar Rookiefestivalen i höst

Med förväntan och entusiasm har studenterna på Music & Event Management tagit sig an uppgiften att föra en gammal tradition vidare. Sommarlovet till trots, arbetet pausas inte utan man fortsätter oförtröttligt med ambitionen att göra en minnesrik festivalupplevelse.

Traditionen med Rookie lever vidare. Oskar Andersson, Amanda Trenter och övriga studenter i arrangörsstaben har så smått börjat snurra igång planeringsarbetet. Foto: Charlotte Madestam

Traditionen med Rookie lever vidare. Oskar Andersson, Amanda Trenter och övriga studenter i arrangörsstaben har så smått börjat snurra igång planeringsarbetet. Foto: Charlotte Madestam

Foto:

Hultsfred2017-06-03 11:30

Det är nästan fem månader kvar till årets Rookiefestival. Men visa av erfarenhet vet studenterna att tiden går snabbt när tusen ting ska ordnas.

Mycket känns igen från tidigare år, men det finns också en nyhet. Förra årets premiär Musik Non Stop, som var en hyllning till Hultsfred, blir en del av Rookiefestivalen.

– Eventet arrangerades i september i fjol, men förläggs nu till lördagen sedan tar Rookie över på kvällen, säger Oskar Andersson, som är pressansvarig.

Årets festival har inriktning live och upplägget påminner som fjolårets, så fredagen är vikt för en branschdag med inriktning backstage.

– Det kommer bli en rad föreläsningar. Vi håller som bäst på att kontakta skolor, både gymnasium och högskolor som vi ser kan ha intresse av att lära sig mer om branschen, säger Amanda Trenter, projektledare.

Ingen klar lineup

Så här långt är inga band bokade, men man räknar med att fylla programmet med åtminstone åtta olika akter. Några större, kändare namn kommer förstås att dyka upp, annars blir det mest nyetablerat och nysignat.

– Vi håller oss inom konceptet, så vi inte bryter visionen med Rookie, säger Amanda Trenter.

Det blir musik på två scener, både den stora och den i puben kommer användas.

– Med den nyheten att vi tänker ha lite mer fest med DJ i stora konserthallen under kvällen. Både hiphop och pop är det tänkt.

Rookiefestivalen arrangeras den 27-28 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om