Nya ägaren efter köpet: Så vill han nå fler kunder

Klockan elva på måndagen lämnade konkursförvaltaren över bolaget till Jan Karlson, som köpt tillbaka huvuddelen av Family House butiker.

Efter en utförsäljning kommer Family House butik i Hultsfred byggas upp igen, för att återöppnas efter konkursen. Den fysiska butiken kompletteras med webbhandel.

Efter en utförsäljning kommer Family House butik i Hultsfred byggas upp igen, för att återöppnas efter konkursen. Den fysiska butiken kompletteras med webbhandel.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-02-01 13:44

Jan Karlson var den som startade butikskedjan 2006 och som nu köpt tillbaka i stort sett allt efter konkursen.

Jag var först att lägga bud, tydligen var de högst. Bara butiken i Åtvidaberg gick till en annan köpare.

När vi når Jan Karlson har han precis avslutat ett Teamsmöte med personalen, som erbjuds ny anställning. I Hultsfred gäller det tre personer.

– Butiken i Hultsfred har alltid legat mig varmt om hjärtat. I samband med att personalen fick veta att jag köpt tillbaka butiken var det riktigt trevligt.

Vad tror du om förutsättningarna att lyckas nu?

– Vi är bättre rustade nu, för en marknad påverkad av pandemin. I våras tog det tvärstopp, då visste man inte hur länge det skulle hålla på. Vi gjorde kanske inte alla de ändringar direkt, som borde ha gjorts.

– Sedan är vi obotliga optimister och hoppas att pandemin snart är över, tillägger Jan Karlson, som planerar för en utförsäljning, troligtvis inom några veckor. Motiverat med att folk förväntar sig det vid en konkurs.

Där efter kommer Hultsfredsbutiken hållas stängd någon vecka, under tiden den byggs upp igen.

Kan kunderna förvänta sig någon nyhet?

– Någon liten kanske, så är det alltid mellan säsongerna. Men ingen större förändring.

– Vi har också påbörjat arbetet med att bygga upp en näthandel. Tyngden kommer bli på de fysiska butikerna, men det kommer erbjudas som ett komplement. Det blir ett ytterligare sätt att sälja varor och nå kunder på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!