Nya året började med musik

Vena Musikkår bjöd under gårdagen för 30:nde året i följd in till sin traditionella nyårskonsert i Vena Bygdegård och denna kväll hade ett 100-personer trotsat vinterstormen som pågick utomhus för att fira det nya året med att lyssna på musik.

Vena Musikkår bjöd på traditionsenlig nyårskonsert i Vena Bygdegård.

Vena Musikkår bjöd på traditionsenlig nyårskonsert i Vena Bygdegård.

Foto:

Hultsfred2010-01-03 08:55


Vid klockan 18.00 på nyårsdagen tog Vena Musikkår under ledning av dirigent Conny Svensson de första tonerna under 2010 då man inledde årets nyårskonsert i Vena Bygdegård med Lustspels ouvertyr av den ungerska kompositören Béla Kéler.
Nyårskonserten var uppdelad i två avdelningar och publiken fick lyssna till ett blandat program där man framförde allt från klassisk wienermusik till modern pop, eller vad säg om melodifestivalvinnaren "La Voix" och Michael Jackssons odödliga "Heal the World".
- Musiken vi framför i år sträcker sig från 1850 fram till 2009, för vi försöker att hitta en repertoar som passar alla, säger Micael Dehlin, ordförande för Vena Musikkår.
I år hade man engagerat en ny konferencier och det var ingen mindre än musikkårens egen Jan Eklund som fått äran att guida publiken genom konserten, det var ett uppdrag som han klarade med bravur.
Varje år bjuder Vena Musikkår in en vokalist för att förgylla programmet och så skedde naturligtvis även i år, den som fått äran att ta ton i 2010 års upplaga av Nyårskonserten var ingen mindre än Sandra Örmander från Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om