Nya folkhälsoplanen tar form

Arbetet med kommunens nya folkhälsoplan går framåt då man under gårdagen nådde det första delmålet vid en träff på Valhall.

Hultsfred2011-01-22 05:05

Som vår tidning tidigare har berättat så arbetar kommunens hälsoråd med att ta fram en ny folkhälsoplan rörande ungdomars förhållning till kost, droger och fysisk aktivitet.
Hälsorådet bjöd under hösten in till en workshop där politiker, föreningsfolk, elever, kommunala tjänstemän och personal ingick. Deras gemensamma uppgift var att ta fram mål och riktlinjer till den nya folkhälsoplanen.

Ett stort jobb
Deltagarna delades in i tre olika grupper som var för sig jobbade med frågeställningar inom de tre områdena "Ungdomar och droger", "Ungdomar och kost" samt "Ungdomar och fysisk aktivitet".
Då det är ett omfattande arbete som deltagarna ska göra så räckte det inte enbart med en gemensam träff och därför var det under gårdagen dags för arbetsgrupperna att träffas på nytt för att slutföra workshopen.
- Vi fortsatte där vi slutade förra gången och vår förhoppning är att under dagen bli klara med det första delmålet. Det är ett stort jobb och inget man bara hafsar ihop på en dag, säger Lena Borgstrand, kommunens folkhälsosamordnare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om