Nya fräscha lokaler

Renoveringen är nu i full gång på Lindblomskolan i Hultsfred efter den ödesdigra branden förra våren. Men inget ont som inte har något gott med sig, för när eleverna får flytta in i byggnaden igen senare i år så blir det till toppmoderna lokaler.

Hultsfred2009-01-10 05:05

Det var den tionde april förra året som delar av Lindblomsskolan förstördes i en våldsam brand som senare visade sig vara anlagd.
Branden började i personalutrymmet på bottenvåningen och stora delar av våningsplanet blev utbränt. På övervåningen fanns flera klassrum som blev kraftigt rökskadade.
Inledningsvis riktade man in sig på att försöka sanera lokalerna så att eleverna snabbt skulle kunna flytta tillbaka till sina klassrum.
Men ganska snart var det uppenbart att detta inte var möjligt och därför togs ett beslut om att totalrenovera lokalerna istället.

Öppen planlösning
Ett av de första beslut som togs var att flytta ned elevutrymmena till bottenplanet istället.
Här kommer det att bli en modern planlösning med öppna ytor och stora glaspartier. För borta är korridorstänkandet med stora klassrum längs med en lång korridor, utan man har istället valt att göra ett stort torg som ska inrymma både skolbiblioteket och flera datorterminaler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om