Gym, padel, byggvaror – nya handelsområdet växer fram

Byggmax är klara, Nodic Wellness är klara, Dollarstore och Willys är klara sedan tidigare. Samtidigt som byggnaderna växer fram i rask takt, fylls de på med hyresgäster.

Tre butiker och ett stort gym är klara för handelsområdet i Hultsfred. Och det finns plats för mer...

Tre butiker och ett stort gym är klara för handelsområdet i Hultsfred. Och det finns plats för mer...

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-08-12 06:00

– Jag är riktigt nöjd, det har gått jättebra. Tre butiker och ett stort gym är jag helnöjd med, säger hyresvärden, Johan Erlandsson på Famera fastigheter.

– Det finns dessutom plats för fler på området, vi har mer byggrätt kvar på tomten. 

Han berättar att det är fler som hört sig för om en etablering, men där är inget klart ännu. Men han låter ändå förstå att det kan vara mer på gång.

– Men det kan jag inte berätta nu, säger han.

Den stora gymkedjan Nordic Wellness är det nyaste tillskottet för Fameras storsatsning i Hultsfred.

– De kommer att bygga en stor padelhall med flera banor, fyra dubbelbanor och en singelbana, säger Johan Erlandsson, den blir på 2 000 kvadratmeter. Det ska också bli ett modernt gym. Vi väntar bara på att få bygglov, så kör vi igång.

Han har också fått klartecken från Byggmax om en etablering i Hultsfred. Byggkedjan var aktuell redan från början, men nu är i alla fall kontraktet klart och påskrivet från båda håll.

Sedan tidigare är det också klart med både Willys och Dollarstore som vill etablera butiker på området. Byggnationen pågår för fullt, och Johan Erlandsson räknar med att allt ska bli klart som planerat.

– Bygget följer tidsplanen bra, vi har jobbat ihop med GBJ-bygg i flera år så jag är inte orolig.

Han räknar med att kunna lämna över nycklarna till Willys någon gång kring jul så att de kan börja flytta in. Sedan följer de övriga efter hand.

Vi har sökt Byggmax för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!