Nya holkar i Stubbhult

Det är inte ofta som det produceras nya bostäder i Hultsfreds kommun, men under den gångna helgen kom åtta nya bostäder upp på Stubbhults gård och redan nu finns det många skönsjungande aspiranter till de nya husen.

Arne Ljungberg, Calle Ljungberg och Kenth Zingmark är på väg att sätta upp nya fågelholkar i Stubbhult.

Arne Ljungberg, Calle Ljungberg och Kenth Zingmark är på väg att sätta upp nya fågelholkar i Stubbhult.

Foto:

Hultsfred2011-03-21 07:27


När de förra hyresgästerna flyttade ut efter sommaren från de tillfälliga bostäderna på Stubhults gård så var flera av de små husen i mycket dåligt skick där bland annat taken läckte och golven var murkna och därför det var helt enkelt bara att riva och producera nytt.
Nu när våren är i antågande så börjar hyresgästerna att återvända till den vackert belägna gården strax norr om Hagelsrum och därför var det nu hög tid att få de cirka två kvadratdecimeter stora husen på plats inför den kommande sommarsäsongen.
Men det är inga vanliga hus som det handlar om, utan det är istället små holkar där de tillfälliga hyresgästerna består av bland annat Talgoxar, Blåmesar, Nötväckor och Rödstjärtar.

Frodas i Stubbhult
Stubbhult ägs och förvaltas av Emådalens Naturskyddsförening och föreningen driver idag gården enligt gamla arbetsmetoder med öppna ängsmarker och gärdesgårdar som ramar in dem.
Det har fått till följd att flera rödlistade växtarter frodas här som har försvunnit från andra ställen på grund av det moderna jordbruket.
I och med det frodas även djur- och fågellivet på denna plats och för att skapa bra förutsättningar för våra bevingade små vänner ser Emådalens Naturskyddsförening till att sätta upp fågelholkar på gården som fåglarna kan häcka i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om