Nya jobb väntas när Nordic Wellness öppnar i Hultsfred

Omkring sju-åtta nya arbetstillfällen väntas när gymkedjan Nordic Wellness etablerar sig i Hultsfred nästa sommar.

Sju eller åtta nya arbetstillfällen väntas, när gymkedjan Nordic Wellness öppnar i Hultsfred nästa sommar.

Sju eller åtta nya arbetstillfällen väntas, när gymkedjan Nordic Wellness öppnar i Hultsfred nästa sommar.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-08-15 17:00

Det avslöjar företagets vd, Magnus Wilhelmsson, som ser fram mot att verksamheten ska komma igång på det nya handelsområdet i Hultsfred.

– Det är en stor satsning för oss, säger han, utan att nämna någon totalsumma.

Men han berättar att ett löpband kostar cirka 100 000 kronor.

Utifrån det kan man lätt göra sig en bild av omfattningen av satsningen. Förutom gymmet satsar Nordic Wellness också på att bygga en padelhall i anslutning. Fyra banor kommer det att bli i samma paket.

– Padel är ju väldigt hajpat just nu, säger han, och det är klart att vi vill vara med. Sporten kommer med i riksidrottsförbundet nu snart. 

Konkurrensen finns på orten både när det gäller Padel och gym. Men det är inget som håller tillbaka den här satsningen. Tvärtom.

– Vi är öppna för samarbete med de andra, kan vi jobba ihop för att stärka folkhälsan är det bara bra, säger han.

I nuläget ligger Hultsfred lite för sig själv, som i ett ingemansland mellan de övriga anläggningarnas tidigare verksamhetsområde. Men gymföretaget är inne i en expansiv fas och Magnus Wilhelmsson avslöjar att man sonderar läget även i Vimmerby.

– Vi har också blivit tipsade om både Vetlanda och Oskarshamn, säger han. Men det finns inget bestämt ännu.

Närmast har företaget anläggningar i Kalmar och Borgholm, Linköping och Nässjö.Totalt finns företaget på 22 orter runt om i landet.

Att gymkedjan etablerar sig i Hultsfred kommer sig av att fastighetsägaren, Famera fastigheter i Växjö, hörde av sig för att kolla intresset.

– De ville ha in en stark aktör på området, säger Magnus Wilhelmsson.

Företaget läste på om Hultsfred och kommunens utveckling, och till slut nappade man på erbjudandet från fastighetsägaren.

Magnus Wilhelmsson ser det inte bara som en företagsetablering, utan att det är något större än så.

– Det är jättepositivt, säger han, för folkhälsan, men också för hela samhället Hultsfred. Det blir nya arbetstillfällen och det i sin tur genererar skatteintäkter. Det behövs också för att få folk att bo kvar. Kanske kan det också bidra till inflyttning. Det behövs ett utbud på varje ort för att inte folk ska trivas och inte flytta iväg.

Där har det nya handelsområdet en roll att spela, tror Magnus Wilhelmsson, med kombinationen matvaror, byggvaror och ett gym.

– Så det känns jättebra att kunna göra den här satsningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!