Nya möbler i två skolor för 210 000 kronor

Riskinventeringen av arbetsmiljön på skolorna blev en önskelista på saker som verksamheten behöver i det dagliga.

Riskinventeringen resulterade i en önskelista, som barn- och utbildningsnämnden tagit till sig av, berättar Barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

Riskinventeringen resulterade i en önskelista, som barn- och utbildningsnämnden tagit till sig av, berättar Barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

Foto: Arkiv

Hultsfred2020-06-22 16:00

Exempelvis behöver skolorna i både Vena och Silverdalen nya möbler i klassrummen. De gamla anses för gamla och klumpiga.

– Varje dag ska eleverna lägga upp stolarna på borden för att underlätta städning, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. Och det är tungt för många.

Barn- och utbildningsnämnden gick skolorna till mötes och beslutade satsa 210 000 kronor för att byta ut möblerna i de båda skolorna. 

– Det ska räcka, säger Martin Snickars, det är ju ganska små skolor och inte så många klassrum.

Från Emådalskolan i Mörlunda kom också önskemål om fler datorer till eleverna. Eftersom datorerna används alltmer i undervisningen ökar behovet. Och samma önskemål kommer från flera skolor som brottas med samma bekymmer.

Barn- och utbildningsnämnden beslutade att gå dem till mötes. Stegvis.

– Det kostar ju en del så vi kommer att bygga upp det med en årskurs i taget. Först blir det datorer till årskurs sex, säger Martin Snickars. Jag fick i uppdrag att gå till kommunledningen och äska pengar till den här satsningen.

Ett tredje önskemål som uppfylls är frågan om sovlådor till Furuängens förskola. Där fick gymnasiet i uppdrag att bygga nya sovlådor till barnen. Ett uppdrag de haft tidigare till andra förskolor. Så rutinen finns.

Venhagskolan i Målilla presenterar också en önskan om flera klassrum eftersom det är trångt på skolan. Och deras önskan är också på väg att bli verklighet, eftersom en utbyggnad är i full gång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!