Klartecken för bygge av padelhall på handelsområdet

Det krävdes både diskussioner och votering. Men till slut fattade ledamöterna beslut om att göra ett avsteg på två meter, och bevilja bygglov för en padelhall.

Handelsområdet får kompletteras med en padelhall. Miljö och byggnadsnämnden gav bygglov, efter både debatt och votering.

Handelsområdet får kompletteras med en padelhall. Miljö och byggnadsnämnden gav bygglov, efter både debatt och votering.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-08-26 16:15

Anledningen till att det inte var självklart att bevilja bygglov för den här padelhallen, är att den är två meter högre än vad detaljplanen tillåter.

– Men vi kom fram till att vi kunde göra ett mindre avsteg från detaljplanen. Därför beviljade vi bygglov, säger Lennart Davidsson (KD) vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

På industritomten intill är dessutom den högsta tillåtna byggnadshöjden 12 meter, alltså något högre än padelhallen.

– Så det kommer inte att märkas så mycket, säger Davidsson.

Men det var inget beslut som gick igenom helt smärtfritt. Det blev en hel del diskussioner i nämnden innan ärendet till slut gick till votering.

– Det blev en stark majoritet för att bevilja bygglov, säger Lennart Davidsson, voteringen slutade 8 - 2.

Det betyder nu att Famera fastigheter kan sätta igång med bygget av padelhallen och hyresgästen, Nordic Wellness kan komplettera sin satsning, helt enligt sina önskemål.

Fyra banor ska det bli i den nya padelhallen enligt bygglovet, tre för dubbel och en för singelspel.

Tidigare har nämnden sagt nej till en privat entreprenör som ville bygga en padelhall inne på gamla husfabrikens området. Skillnaden mot nu, anser Davidsson, är tillgängligheten.

– Inne på industriområdet finns varken gator eller trottoarer, säger han.

– Det är ett industriområde med en och samma adress. Här vid det nya området blir trafiksäkerheten mycket bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!