Nya utbildningar startar på Lärcenter

I höst startar det flera nya utbildningar på Hultsfreds Lärcenter. Utbildning till lastbilsförare, industritekniker, lokalvårdare. Det nästan skriker företagen efter.

Rektorerna Linda Ungsäter och Aina Kalle på Hultsfreds Lärcenter gläds åt att kunna dra igång de nya utbildningarna nu i augusti månad.

Rektorerna Linda Ungsäter och Aina Kalle på Hultsfreds Lärcenter gläds åt att kunna dra igång de nya utbildningarna nu i augusti månad.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-03-12 15:07

– Vi har tagit fram de här utbildningarna tillsammans med de olika branscherna, säger rektor Linda Ungsäter som är jätteglad att man nu kommit så långt att man kan gå ut och marknadsföra utbildningarna. Det är utbildningar som ger jobb.

Utbildningen till lastbilschaufför är på ett år, och den ska leda fram till både körkort och yrkesbevis. Det handlar om att både köra lastbil och hantera olika slags gods. Utbildningen genomförs i samarbete med SYAB som redan finns i kommunen och som jobbar för gymnasiet.

Lokalvårdare är också ett bristyrke, och här har man tagit fram en halvårslång utbildning som ska leda fram till ett certifikat som lokalvårdare. Ett yrkesbevis.

Vidare kommer Lärcenter att dra igång en ettårig utbildning för industritekniker. Det gör man tillsammans med Additivt Teknikcenter i Hultsfred.

Ett annat yrke som det är en stadig efterfrågan på är undersköterskor, och i höst börjar ytterligare en kurs på ett och ett halvt år som ska leda fram till en undersköterskeexamen.

Alla utbildningarna kommer också att ha APL, alltså arbetsplatsförlagd utbildning.

– På det viset får deltagarna både teori och praktik under utbildningen, säger Linda Ungsäter.

– Vi kommer att börja marknadsföringen av utbildningarna nu, säger Linda Ungsäter, så att vi kan ha antagningen under våren och sedan kommer de att starta i augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!