Hon har precis börjat jobbet som vaccinsamordnare i Region Kalmar län och hon har mycket att tänka på. Ett vaccin kan, om alla pusselbitar faller på plats, finnas tillgängligt om någon månad. Och målsättningen är att börja vaccinera så fort som möjligt.
– Det är svåra frågor som när och hur ett vaccin kan finnas tillgängligt och hur det kan distribueras, säger hon, men vi ska se till att det finns tillgängligt i hela länet på en gång.
Än så länge finns det inget vaccin som är godkänt, men ett godkännande väntas bli klart precis innan årsskiftet.
Först och främst är det de prioriterade gruppen som ska få vaccin.
– Det är boende på särskilda boenden, säger Marie Ragnarsson, de är väldigt utsatta under pandemin. Personalen på boende och i hemtjänst är också prioriterade. Vi har också lagt till deras hushåll, de som har nära kontakt med dem.
Marie Ragnarsson håller som bäst på att räkna hur många som ingår i den här prioriterade gruppen, för att få veta hur många som finns och var de finns.
– Så vi vet vart vi ska skicka vaccinet, säger hon, och hur många doser som kommer att behövas.
En annan fråga som måste lösas är hur vaccineringen ska genomföras. Det är ju inte vem som helst som kan göra det. Det krävs minst sjuksköterskekompetens.
– Vi tittar på flera olika sätt att lösa det, säger Marie Ragnarsson, det finns många olika aktörer.
Då tänker hon i första hand på kommunernas sjuksköterskor och distriktssköterskor. Men också läkare, företagshälsovård och inte minst privatläkarnas mottagningar.
– Men det är också flera pensionerade sjuksköterskor som hört av sig och vill hjälpa till, säger hon.
Det är också en fråga om hur mycket personal som kan avsättas för vaccineringen. Den ordinarie sjukvården måste fungera som vanligt den också, poängterar Marie Ragnarsson.
Vi har väldigt mycket landsbygd här i våra trakter, och även om det finns många hälsocentraler utspridda är det långt ifrån alla som kan ta sig dit för att få sin spruta.
– Där kanske vi kan få hjälp av kommunens sjuksköterskor, säger Marie Ragnarsson. De kanske kan åka runt till de som inte kan ta sig till hälsocentralerna.
Men det är många andra frågor som också söker sina svar fortfarande. Logistik, registrering, journaler, och personal är saker som Marie Ragnarsson arbetar med.
– Än så länge är det många bollar i luften.