På måndagseftermiddagen blev det en liten högtidlighet vid en av de nya broarna i parken, där projektledaren för bygget, Simon Råsbäcken, fick hjälp av kommunalrådet Lars Rosander och Åke Nilsson, förbundsordförande i ÖSK, att klippa det blågula bandet med en osedvanligt elegant blågul rosett.
Det var i augusti förra året som det första spadtaget togs, och huvuddelen av jobbet gjordes klart i höstas.
Som till exempel att gräva fram den kulverterade bäcken, bygga dammarna och den konstgjorda ön.
– Det är inte bara en vacker damm, säger Åke Nilsson, den har ett dubbelt syfte. Tanken är att dammen ska kunna svälja stora mängder dagvatten vid regnväder.
Växtligheten i parken har fått en lite motig start på grund av torkan, trots att det finns ett inbyggt bevattningssystem i parken. Spridare som till vardags döljer sig i underjorden kan lyftas upp och spruta vatten över planteringarna.
– Men nu när det är så lite vatten i dammarna, måste vi vara återhållsamma med bevattningen, säger Simon Råsbacken.
I höstas planterades också 21 251 blomsterlökar i parken, och tidigare i år har det varit en enorm blomsterprakt. Dessutom har det blivit många nya både träd och buskar av de mest skilda slag.
Totalt är det en satsning på 3,4 miljoner kronor som gjorts i parken. Men då har arbetet med dammarna gjort att man kunnat få en del i statsbidrag.
En hel del publik hade mött upp för att övervara invigningen. Inte minst boende i det nya trygghetsboendet Mimerhuset. Det är ju så att säga deras trädgård det handlar om.
Bland dem fanns Edgar Hovergård, som berättade att han under sin tid på Skanska fick en beställning av kommunen på en kulvertering av hela bäcken. Något som politikern Sven Gustavsson satte P för. En bit av bäcken fick bli kvar i det fria.
Och med det här projektet har ännu mer av bäcken grävts fram.
Det här är det första riktigt stora steget i ett projekt som kallas Hultsfred makeover, som ska bli ett jättelyft för utemiljön i Hultsfred.
Men det är inte det samma som att de övriga orterna glömts bort.
– Samhällsbyggnadsgruppen har börjat ett arbete med att titta över vad som kan göras där också, avslöjar Åke Nilsson.