Nytt haveri i Virserums ishall

För fjärde gången på kort tid har isanläggningen i Virserums ishall havererat. För tillfället går bara en av maskinens två kompressorer. Samtidigt som reparationskostnaderna skenar har VSGF fått besked från kommunen att de inte skjuter till några extra pengar för haveriet.

VSGF:s Kenneth Christensen vid den havererade kylanläggningen.

VSGF:s Kenneth Christensen vid den havererade kylanläggningen.

Foto:

Hultsfred2011-01-20 07:18


Eländet med isanläggningen började redan i augusti. När föreningen skulle börja tillverka is för säsongen upptäcktes att en kolv skurit i en av kompressorerna.
Det var början på en problemfylld höst där maskineriet havererade gång på gång och nu har alltså anläggningen gått sönder en fjärde gång.
Och nu har föreningen tröttnat på alla haverier i den fem år gamla isanläggningen och därför har man nu kontaktat tillverkaren i Japan för att undersöka om det är frågan om ett fabrikationsfel.
- Vi har skickat över bilder på skadorna till Japan där tillverkaren utreder vad alla felen beror på och vi väntar nu på svar.
- Sammanlagt beräknar vi att reparationskostnaderna i dagsläget ligger runt 300 000 kronor, berättar Kenneth Christensen från VSGF:s hockeysektion.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om