Vad gömmer sig bakom staket och ställningar?

Det lilla teknikhuset vid järnvägsstationen är inhägnat och delvis bortrivet. Vad är det som händer? Det var inte lätt att få besked.

Bakom alla stängsel och ställningar döljer sig ett byggprojekt. Tanken är att det nya teknikhuset ska se ut som om det alltid funnits där.

Bakom alla stängsel och ställningar döljer sig ett byggprojekt. Tanken är att det nya teknikhuset ska se ut som om det alltid funnits där.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-09-07 05:00

Infranord, Trafikverket, stationsansvariga, Jernhusen. Ingen av dem kunde ge besked. Inte ens kommunens fastighetschef Mikael Pettersson kunde svar. Bara att den aktuella tomten ligger utanför kommunens område. Jernhusen, som ägt stationshuset tidigare kunde meddela att de inget visste att de inte ägt något i Hultsfred på många år.

Mysteriet tätnar. Men till slut får vi får vi fatt i Jonas Leksell på Trafikverket som kan berätta lite mer om projektet.

– Det ska bli ett nytt teknikhus där tågklareraren ska sitta och styra trafiken på stationen, bekräftar han på telefon. Vi fick en vattenskada i det gamla teknikhuset så det är därför vi bygger nytt. På kommunens miljö- och byggnadskontor kunde man rota fram en bygglovsansökan som avslöjar vad det ska bli när det blir färdigt.

Vimmerby Tidning kan nu berätta att det ska bli betydligt större, det nya teknikhuset där tågklarerarna håller till. Förutom allt teknik som behövs, ska det också bli väl tilltagna personalutrymmen och kontor. Allt enligt ritningarna.

Ritningarna i bygglovsansökan berättar att det är ungefär det är ungefär en fjärdedel av den nya byggnaden som blir kvar från det gamla, resten blir nytt.

Enligt Jonas Leksell har bygglovet dragit ut på tiden något, men nu ska man ha det på hand och då kan projektet rulla igång på allvar.

– Om allt går sin planerat så ska det vara klart till i januari, säger han.

När allt blir klart, ska det nya huset gå i samma stil som stationshuset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om