Julskyltning med nya traditioner och nytt samarbete

Hultsfred Handel och Folkparkens Vänner har inlett ett samarbete. Första gemensamma aktiviteten blir julskyltningen, som växt till ett större familjeevent.

Julskyltningen på söndag, första advent, blir Christian Rynings första som ordförande i Hultsfred Handel och första som genomförs i samarbete med Folkparkens Vänner.

Julskyltningen på söndag, första advent, blir Christian Rynings första som ordförande i Hultsfred Handel och första som genomförs i samarbete med Folkparkens Vänner.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-11-22 20:00

På söndag blir det julskyltning i Hultsfred. På ett helt nytt sätt med aktiviteter för hela familjen inte bara i centrum, utan också helt nya inslag i Folkets Park.

Christian Ryning är ny ordförande i Hultsfred Handel, vars styrelse också är ny till två tredjedelar.

– Julskyltningen blir vårt första uppdrag. Och vårt första samarbete med Folkparkens Vänner.

Utöver att affärerna är öppna i centrum, är många knallar, föreningar och skolklasser på plats med sin försäljning, det blir ponnyridning och karusell, samtidigt som biblioteket och Kopparslagaren är öppna.

För att alla ska hinna och orka med allt som erbjuds går smalspåret och hästskjuts mellan stationen och parken. Den som väljer att promenera kan följa Korpens tipspromenad.

Rosie Folkesson, Folkparkens Vänner, ger exempel på vad som händer i parken:

– Virserums konsthall har skapat ett rum för tomten där man kan lämna sin önskelista, i pysselverkstaden kan man göra sitt eget julpynt, flera föreningar berättar om sin verksamhet, exempelvis scouterna har verkstad och grillat och hundklubben visar upp sig. I samarbete med ABF bjuds på ett julprogram med duon Beda.

Vad är ambitionen med satsningen?

– Vi vill få med folket, så de tror på handeln, få dem att förstå vikten av att handla lokalt. Sedan är det viktigt för oss som aktörer att försöka tillgodose det folk vill ha, så det ligger inte bara på befolkningen, utan ansvaret är ömsesidigt att få en levande bygd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!