Öde på ombyggda torget: "Satsade allt på invigningen"

Tors Plan låg öde en vecka efter den välbesökta invigningen av torget.
Tors Plan låg öde en vecka efter den välbesökta invigningen av torget.

Invigningen blev en folkfest, men en vecka senare fanns inte en enda försäljare på Tors Plan i Hultsfred – trots lönehelg och torgfredag.

Hultsfred 1 oktober 2023 06:00

Vid lunchtid på fredagen låg det ombyggda torget helt öde. Inte heller på gågatan, där endast två försäljare fanns på plats, var det någon större kommers.

– Jag satsade allt på ett kort på själva invigningen. Vi lade ner väldigt mycket jobb på den, säger Jenny Nilsson, torghandelsansvarig på Hultsfred Handel.

– Jag vet inte hur det kommer att se ut och hur pass många som kommer att stå här på fredagarna. Det beror lite på vad det är för andra event i närområdet.

undefined
Jenny Nilsson, torghandelsansvarig på Hultsfred Handel.
undefined
Endast två försäljare sålde sina varor på gågatan.

Samtidigt menar hon att det låga antalet torghandlare är normalt med tanke på årstiden.

– I slutet av september och början av oktober brukar det vara färre på torget generellt sett. Sedan blir det även en liten dipp när julmarknaderna drar igång i november. Vi ska försöka göra bra fredagar framöver, men vi är lite kort om folk med.

I dagsläget är bara ett större evenemang inbokat.

– Den 15 december kommer vi att köra en liten julmarknad. Vad det blir för event i oktober och november är inte hundra klart än.

undefined
Tors Plan låg öde en vecka efter den välbesökta invigningen av torget.

Förutom konkurrens från marknader är brist på eluttag ett hinder för att utöka torghandeln i Hultsfred.

– Det finns inte tillräckligt med ström på Tors Plan, säger Jenny Nilsson som väntar på att kommunen ska förbättra eltillgången på torget.

Även kommande fredagar lär det vara ont om försäljare.

– Man kanske inte ska räkna med att det står 30-40 stycken på fredagarna. Då tror jag att man kommer att bli väldigt besviken. Kommer det fem är det väldigt bra en vanlig fredag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa