Onanerande mannen tagen på bar gärning – polisen utreder fem ärenden

Den onanerande mannen är fast. Polisen tog honom på bar gärning, rent bokstavligen med byxorna nere, sedan han gjort sig skyldig till ännu ett sexuellt ofredande på Strandpromenaden. – Det stämmer, bekräftar inspektör Håkan Pettersson. Han är under utredning och vi har en del bevisning i ärendet.

Den onanerande mannen togs på bar gärning på Strandpromenaden, sedan två kvinnor sett honom med byxorna nere och larmat polisen. Foto: Charlotte Madestam

Den onanerande mannen togs på bar gärning på Strandpromenaden, sedan två kvinnor sett honom med byxorna nere och larmat polisen. Foto: Charlotte Madestam

Foto:

Hultsfred2017-06-13 15:08

Mannen har upplevts obehaglig under en månads tid och har satt skräck i flera tjejer, sedan han onanerat öppet och ogenerat i de centrala delarna av Hultsfred.

Inledningsvis i området kring elljusspåret, fotbollsplanen vid Hagadal och alldeles i närheten av Framsteget och bostadsområdet Ekeberg, varefter han förflyttade sig och sågs av flera vid sjön Hulingen och promenadstråket där.

I lördags hände det igen, ännu en gång på Strandpromenaden. Det är oklart om mannen aktivt onanerat eller blottat sig gentemot två kvinnor.

– Vittnena ringde polisen. Lyckligtvis fanns det en patrull i närheten, så han togs på bar gärning med byxorna nere, säger Håkan Pettersson.

Det rör sig om en man som är född 1985 och bosatt på en adress i Hultsfred.

I nuläget är han skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för sexuellt ofredande i ett fall. Det som inträffade i lördags.

– Mannen är identifierad av vittnena, så både de och den misstänkte kommer att höras framöver, berättar Pettersson.

Ytterligare fyra ärenden

Utöver det finns det ytterligare fyra ärenden som är under utredning.

– Vi har uppgifter som kan föra ärendet framåt, men vi kan inte gå händelserna i förväg och säga att han är skyldig till alla anmälningar, säger Håkan Pettersson. Men vi tror nog att vi är på rätt spår. Vi har uppfattningen att det rör sig om en och samma man i samtliga fall, för signalementen stämmer bra överens.

– Vi har dessutom gjort en husrannsakan i hans lägenhet och tittat i hans garderob, på klädsel och annat. Så det finns en del bevisning i ärendet och vi har bra uppgifter att jobba vidare med, så rubriceringen kan snart komma upp i skäligen misstänkt i även de övriga fyra fallen också.

Det är tre dagar sedan han togs, vågar du lugna folk och säga att ofredandet upphört?

– Vi har pratat med honom och jag har uppfattningen att han förstått att det är fel att göra så här, säger Håkan Pettersson. Så jag hoppas vi får ett slut på det här nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om