Operation Storstädning har inletts

Nu är det på gång. Operation Storstädning på slakteritomten har kommit igång, till stor glädje för grannar och närboende.

Operation Storstädning har inletts på slakteritomten i Hultsfred. Ägaren Thomas Dahlström från Västervik har börjar röja upp efter branden.

Operation Storstädning har inletts på slakteritomten i Hultsfred. Ägaren Thomas Dahlström från Västervik har börjar röja upp efter branden.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-11-01 21:00

– Det känns bra att få tomten i ordning, säger Thomas Dahlström från Västervik, som utsågs till ägare, när Lantmäteriet fällde avgörandet.

Men det är inget litet projekt han fick med "på affären". Det är många ton med byggrester som måste tas omhand och sorteras. Metaller i en container, betong i en annan. Och isolering i en tredje.

Men jobbet är i alla fall igång nu, med grävmaskin, containers och allt som behövs. Men någon egentlig tidsplan för hur lång tid uppstädningen kommer att ta finns inte.

– Det får ta den tiden det tar, säger Thomas Dahlström. Det är ett komplicerat arbete att sortera de olika fraktionerna. Det är väldigt blandat just nu. Inte minst i fryshuset, där det finns en isolering som ska sorteras för sig. Likaså i ladugården, eller stallet eller vad det kallas, där har väggarna vräkts omkull inåt, och täcker mycket.

Hur lång tid arbetet kommer att ta är med andra ord oklart, mycket hänger också på vädret framöver. Blir det snö och kallt blir det svårt att jobba här.

– Men så fort som möjligt är målsättningen, säger han.

Några konkreta framtidsplaner för området, när det blir uppstädat, har han dock inte så här långt. Det får bli en sak i taget, tycker han.

– Men på fastigheten finns ett stort område som inte används, säger han, det kanske kan styckas av och bli en industritomt till. Där fins ju till och med en grind.

Det var i september 2019 som det övergivna slakteriet i Hultsfred brann ner och sedan dess har ruinen legat orörd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!