Orsa spelmän bjöd på medryckande musik

Virserums kyrka var fylld till bristningsgränsen när årets absoluta höjdpunkt på Musikdagarna inföll under fredagskvällen då Orsa Spelmän genomförde ett fantastiskt framträdande.

Orsa Spelmän bjöd på en hejdundrande show i Virserums kyrka.

Orsa Spelmän bjöd på en hejdundrande show i Virserums kyrka.

Foto:

Hultsfred2007-07-02 07:49

Med en stor portion humor och med stor kärlek till musiken bjöd dessa spelmän från Dalarna på en konsert publiken sent ska glömma.
Till fredagskvällens konsert i Virserums kyrka hade fem stycken av de sex medlemmarna i Orsa Spelmän anslutit, Kalle Moraeus hade tyvärr inte möjlighet att vara med då han är ute och turnerar på egen hand, men hans bröder Per-Erik och Olle underhöll publiken tillsammans med de övriga medlemmarna i spelmanslaget som var Nils-Erik Göthe, Leif Göras och Larsåke Leksell.
I år är det exakt 20 år sedan Orsa Spelmän började spela tillsammans. Det hela började på en restaurang i Orsa där ett par av dessa musiker spelade för en bekant som fyllde år.
I restaurangen råkade en viss Benny Andersson sitta och äta middag och när han hörde dessa spelmän så gick han fram och presenterade sig och erbjöd dem att spela in en skiva tillsammans med honom. De behövde ingen längre betänketid och resten är historia.
För genom åren har detta spelmanslag belönats både med platina- och guldskivor samt flera grammisar för deras fantastiska musik som har sin grund i folkmusiken runt Orsa- och Siljansbygden i Dalarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om