Många vill åka skridskor – stor efterfrågan inför lovet

"Framförallt är det skridskor man frågar efter." Jenny Adin, arbetsledare på Stegen i Hultsfred, har hand om Fritidsbanken. Inför det stundande sportlovet är det bra fart på verksamheten.

Van der Poel-effekten kan anas på fritidsbanken i Hultsfred. Efterfrågan på skridskor är stor, det är många som vill ut och åka.

Van der Poel-effekten kan anas på fritidsbanken i Hultsfred. Efterfrågan på skridskor är stor, det är många som vill ut och åka.

Foto: Olof Carlson/

Hultsfred2022-02-17 05:00

I vilken mån det rör sig om en "Nils van der Poel-effekt" är kanske inte säkerställt. Men faktum är att Fritidsbanken i Hultsfred har stor efterfrågan på just skridskor nu inför sportlovet. Det är flera som hört av sig och bokat.

– Så sent som i går hade vi en hel skolklass här, säger Jonas Svensson, föreståndare på Stegen i Hultsfred. De ville låna skridskor.

Efter Nils van der Poels framfart på skridsko i OS är det hett med skridskoåkning, lite av Björn Borg-effekten, som fanns för flera år sedan. Då skulle alla spela tennis.

– En bra sak i sammanhanget, säger Jonas Svensson, är att de allra flesta frågar efter en hjälm också när de lånar skridskor. Och det får de givetvis låna.

Och för många börjar sportlovet med ett besök i Fritidsbanken, för att låna den utrustning som behövs. 

Jonas Svensson tycker att idén med Fritidsbanken är lysande, att man kan låna utrustning för att prova på olika sporter.

– I stället för att behöva köpa utrustning för flera tusen kronor. Som dessutom är urvuxen nästa år.

Med de vintrarna vi har nuförtiden är låneutrustningen guld värd.

– Och vi får tillbaka allt vi lånar ut, säger Jonas Svensson.

Fritidsbanken har funnits i ett antal år i Hultsfred, och vid det här laget är det ett försvarligt lager av sportprylar som samlats. Allt som finns, är sådant som skänkts till Fritidsbanken av Hultsfredsbor som röjt sina förråd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!