Osäker framtid för Rookiefestivalen

Rookiefestivalen är av och för rookies. Men också en rad etablerade band stod på scen, bland annat Gammal med Peg Parnevik och Pontus Petersson.
Rookiefestivalen är av och för rookies. Men också en rad etablerade band stod på scen, bland annat Gammal med Peg Parnevik och Pontus Petersson.

Rookiefestivalen summeras som lyckad. Men det till trots är framtiden oviss då utbildningen flyttar till Kalmar.

Hultsfred 28 oktober 2019 16:00

Rookiefestivalen arrangeras alltid av ettorna på Music & Event Management. Inför nästa termin flyttas utbildningen till Kalmar,  då kommer det inte att finnas några nya studenter i Hultsfred som står beredda att ta över "stafettpinnen".

– Vi har pratat om att vi som gjorde årets festival kan hjälpa ettorna i Kalmar, men det finns inget beslut kring det, säger Majken Leilani Wihlstrand, en av de ansvariga för årets festival.

– Det vore väldigt synd om det tar slut nu, festivalen har länge varit en del av den mångåriga musikkulturen i Hultsfred, tillägger hon.

Hur viktig är Rookiefestivalen för utbildningen skulle du säga?

– Enormt viktig. Den ger oss möjlighet att lära, få erfarenhet och få in en fot i branschen, så man måste se bredare än hur många personer det är i publiken. 

Årets Rookiefestival lockade ett 100-tal personer, något sämre än vad arrangören hoppats på.

– Det var ett nytt koncept med 18-årsgräns och samtidigt som vi är glada över att det finns ett lokalt intresse fick vi höra att det var bra uppstyrt och hög kvalité, hotellets ägare var mycket nöjd, stämningen var väldigt hög och banden sa att de känt sig välkomna på scen så vi tycker det var mycket lyckat.

Går festivalen ihop sig med bland annat Gammal, med Peg Parnevik och Pontus Petersson, på scen?

 – Vi har fått lära oss att festivaler är otroligt dyra att arrangera, även i den här storleken, men vi har en sponsoravdelning som samlat in pengar, så jag gissar att den går plus minus noll.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa