Osäkert kring BVC i Virserum

Landstingsråden Anders Henriksson (s) och Ann Hellenborg (mp) träffade under gårdagen det nybildade lokala vård- och omsorgsrådet i Virserum och frågan som dominerade för dagen var återöppnandet av BVC i Virserum. Men politikerna kunde inte garantera att mottagningen kommer att öppnas igen utan lovade att utreda saken.

Hultsfred2010-03-16 07:21

För bara ett fåtal veckor sedan stod landstingsrådet Ann Hellenborg i talarstolen under landstingsfullmäktige i Västervik och lovade att BVC i Virserum skulle öppnas på nytt om man hittade lämpliga lokaler. När hon tillsammans med landstingsrådet Anders Henriksson besökte Virserum under gårdagen för att träffa Virserums Köpings vård- och omsorgsråd så ville de inte ge några definitiva besked om mottagningen ska återöppnas.
- Vi vill att föräldrar och barn ska känna att vi erbjuder en bra barnhälsovård och det är klart att vi ska lyssna på föräldrarna om de är oroliga, men vår utgångspunkt måste ändå vara mammorna och deras barn och inte lokalerna. Vi tar med oss åsikterna tillbaka till landstinget och så får verksamheten göra en konsekvensanalys av läget så får vi se vad de kommer fram till, säger Anders Henriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om