Oviss väntan för familjen Pocesta

Det är en oviss väntan för den utvisningshotade familjen Pocesta. Om utvisningen, där mamman ska utvisas till Serbien och pappan och barnen till Makedonien, ska verkställas idag, tisdag, vet de ännu inte.

Hultsfred2004-07-13 07:01

Det är idag exakt en vecka sedan tvåbarnsmamman Shqipe Pocesta uppmanades att skaffa ett nytt pass. Om detta inte gjordes inom en vecka hotade Migrationsverket att skicka henne till Serbien utan pass.
Nu är den tidsfristen ute, men varken Shqipe eller hennes man Suat har hört något om när och hur utvisningen ska verkställas.
- Jag kallades till kontoret klockan tio idag, precis som förra veckan. Men jag fick inga besked och ingen post, säger Shqipe när vår tidning talar med henne på måndagseftermiddagen.
- Kanske blir jag kallad samma tid i morgon igen, säger hon.
Advokaten Hans Thulin, som begärt ny prövning av fallet, är på semester och går inte att nå.
- Han sade till oss att han inte kunde göra mer, säger Shiqipe.
Att familjemedlemmar utvisas till olika länder på det här sättet hör som väl är inte till de vanliga fallen, men är heller inte alldeles ovanligt.
Martin Sandgren, politiskt sakkunnig på Regeringskansliet, säger att man alltid försöker hålla samman familjer.
- Man gör olika bedömningar i olika ärenden, säger han och hänvisar till Migrationsverket för närmare förklaring i enskilda fall.
Den ansvarige handläggaren för familjen Pocestas ärende är dock på semester och den närmaste tiden är nu bara en lång oviss väntan för familjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om