På bondgårdssemester

Varje sommar lockar den småländska landsbygden för familjen Schött från Stockholm. För fjärde året i följd har de valt att bo på lantgård hos Karina och Rune Brånstrand i Tigerstad.

Agnes och Moa Schött får under sin vecka i Tigerstad vara med och se hur en bondgård fungerar.

Agnes och Moa Schött får under sin vecka i Tigerstad vara med och se hur en bondgård fungerar.

Foto:

Hultsfred2005-08-05 06:53

Pär Schött jobbar till vardags som forskare på Astra och hans fru jobbar med information och marknadsföring på en bank. När semestern äntligen kommer packar de bilen full och åker ned till Mörlunda för att vila upp sig.
- När jag var liten så var jag på bondgårdssemester och det var helt fantastiskt. Därför ville vi semestra på en lantgård med våra barn, säger Kristina Schött.
2002 var första året som Pär och Kristina med barnen Moa och Agnes kom till Storegården i Tigerstad.
- Vi var så inne i Stockholmsrytmen när vi kom hit första gången men mot slutet av veckan hade man lugnat ned sig. Nu för tiden blir jag lugn bara jag kommer hit, berättar Pär Schött.
Att semestra på en bondgård är lite annorlunda än en vanlig semester. Här får man hjälpa till i gårdens dagliga skötsel med att bland annat ta in hö, köra traktor och prova på att mjölka. Under de fyra åren familjen spenderat sin semester på Storegården är det ett speciellt ögonblick som har etsat sig fast i deras minne.
- För två år sedan var vi med om en kalvning och det var helt fantastiskt, berättar Kristina Schött.Efter alla somrar har Pär och Kristina blivit goda vänner med familjen Brånstrand som äger Storegården.
- När man kommer hit mötts man alltid av en öppen famn. Karina och Rune tar sig alltid tid att ta hand om sina gäster. Vi har bott på flera bondgårdar under åren men har aldrig blivit så väl bemötta som här, säger Pär och Kristina Schött.
Det finns också tid över för en del utflykter i omgivningen och under veckan har familjen bland annat besökt Astrid Lindgrens Värld och under fredagskvällen blir det ett besök på Virserums marknad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om