Han letar efter tusentals sängplatser

Behovet är stort. För ett par veckor sedan saknades 9 000 sängplatser i området. Men "sängjägaren" Lennart Eklund i Målilla OK är hoppfull.

Lennart Eklund behöver tusentals sängplatser till vecka 30 nästa sommar. Han har uppdraget att hitta bostad till orienterare som ska springa O-ringen.

Lennart Eklund behöver tusentals sängplatser till vecka 30 nästa sommar. Han har uppdraget att hitta bostad till orienterare som ska springa O-ringen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-09-12 21:00

Vecka 30 nästa år kommer trakten att "invaderas" av i storleksordningen 25 000 orienterare, som deltar i femdagarsorienteringen O-ringen.

– De kommer att ordnas med två etapper i Oskarshamn och två i Rosenfors, säger Lennart Eklund och viftar med ett flygblad.

Fram till nästa sommar har han på sig att hitta boende till ett stort antal orienterare. När vi träffar Lennart Eklund i centrala Hultsfred håller han som bäst på att dela ut flygbladen.

– Det brukar lösa sig. Det handlar om att dammsuga hela området efterboende, säger han, sommarstugor, extrarum ja allt möjligt, säger han.

Han räknar med att dela ut flygbladen till varenda brevlåda i grannskapet. 

– Orienterare åker gärna några mil för att tävla så det kommer att bli ett ganska stort område att scanna av, säger Lennart Eklund.

Som samtidigt oroar sig en smula för Vimmerbyområdet.

– Där är det ju Bullerby Cup samtidigt så där blir det nog fullt ändå.

Men att ordna en tävling i den här storleksordningen är så mycket mer än bara tävlingen. En husbilsparkering i ordentlig storlek står också på Eklunds "att-göra-lista". 

– För personbilar har vi ordnat parkering på den stora ytan intill Rosenfors Bruk, säger Lennart Eklund.

Det är naturligtvis mycket att fixa med rent orienteringsmässigt inför de båda etapperna i Rosenfors. Nya kartor har ritats, och naturligtvis har banorna provsprungits. Så ny vet arrangörerna att de stämmer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!