På plats på turistkartan

Eleverna vill sätta Hultsfred på turistkartan. Det finns goda förutsättningar för att det ska lyckas, anser de. Det är andraårseleverna på den kvalificerade yrkesutbildningen, KY-Turism, vid Rock City som kommer att göra en undersökning av vad som ska göras för att Hultsfred ska bli en turistmagnet i stil med Vimmerby. Inspirationen till det arbetet hämtar de på Gran Canaria.

Utbildningsansvariga Monica Thiel, KY-turism.

Utbildningsansvariga Monica Thiel, KY-turism.

Foto:

Hultsfred2003-07-15 05:27

KY-turism är en kvalificerad yrkesutbildning inom upplevelseindustrin. Som namnet antyder vänder man sig speciellt till turistföretagen, som givetvis varit med och utformat utbildningen.
- Vi har fått TRAC-certifikat, säger Monica Thiel, branschens egen certifiering, och det är vi väldigt stolta över. Det är inte många som har den.
På sätt och vis är den här utbildningen också en förlängning av reseledarutbildningen som fanns på Stålhagsskolan tidigare. Men förra året ansökte kommunen om, och fick statens välsignelse, till att förvandla denna till en kvalificerad yrkesutbildning med allt vad det betyder.
Nu i höst kommer 20 nya elever att börja första året.
- Vi har två sökande på varje plats, säger Monica Thiel och det är väl inte så illa. Till detta kommer de 13 som börjar sitt andra år på den tvååriga utbildningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!