Folkkära programmet på blixtvisit i Hultsfred

I fredagens avsnitt av SVT:s långkörare "På spåret" startade en av resorna i Hultsfred.

Västervik var slutdestination i höstens tredje avsnitt av På spåret. Vinnare i avsnittet blev Marie Agerhäll och Fritte Fritzson.

Västervik var slutdestination i höstens tredje avsnitt av På spåret. Vinnare i avsnittet blev Marie Agerhäll och Fritte Fritzson.

Foto: Arkiv

Hultsfred2022-12-03 14:00

Under avsnittets tredje resa utgjorde smalspåret mellan Hultsfred och Västervik scener för färden, med kuststaden som slutdestination. Frågeprogrammet hade flera ledtrådar för att hjälpa deltagarna lokalisera sig:

För tio poäng: Vi reser både mot öster och väster - med vin, brudar och raj-raj på partaj. Kungen av Pommern beordrade stadens invånare att uppsöka havet.

För åtta poäng: Vi reser i liten nation mot stad där dubbelt V på sätt och vis är dubbel ledtråd. Stadens största son är i dag en världskänd avatar.

För sex poäng: Stefan Edberg och Hansi Schwarz är VIK-tiga personer här i Nya Gamleby

För fyra poäng: Vik inte ner er! Bennys dubbelgångare startade Hootenanny Singers här på resemålet i norra Småland. 

För två poäng: Nu är vi framme vid viken i väster med egen visfestival.

Förstaklasskupén med Niklas Källner och Lena Nordlund klurade ut resemålet på åtta poäng. Dressinen, bestående av Marie Agerhäll och Fritte Fritzson, gissade rätt på sex poäng.

Utöver de ovanstående ledtrådarna kunde de tävlande även kamma hem poäng genom att svara på annan kuriosa om Västervik, såsom namnet på den omgivande skärgården och verbet för hur troll enligt sägner lurar in människor i sina bergsboningar. 

undefined
Västervik med omnejd har fått internationell uppmärksammat för sina goda klättringsmöjligheter. Därav gästspelade Stefan Rasmussen i På spåret.

Under programmet gjorde lokalbon och klätterentusiasten Stefan Rasmussen ett förinspelat gästspel i rutan där han efterfrågade namnet på klättringsgrenen där man klättrar på låg höjd och utan rep eller sele. Även de kända Västerviksdöttrarna Alice Babs och Lotta Tejle uppmärksammades.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!