Perfekt timing med nyrestaurerade vandringsleder

Röjning, skyltning, nya sittbänkar. Flera av vandringslederna i Hultsfreds kommun har fått en rejäl statusuppdatering. Och perfekt i tid. För sällan har det varit så hett med friluftsliv...

Maria Bohlin på Kultur och Fritid berättar att det finns 150 kilometer vandringsled i Hultsfreds kommun, och de har blvit renoverade precis lagom till efterfrågan på leder satte fart i år.

Maria Bohlin på Kultur och Fritid berättar att det finns 150 kilometer vandringsled i Hultsfreds kommun, och de har blvit renoverade precis lagom till efterfrågan på leder satte fart i år.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-07-24 15:00

Med corona, restriktioner och social distansering har vandring kommit att bli ett stort semesternöje. I landet i allmänhet och i Hultsfreds kommun i synnerhet. 

Och i det läget kan Hultsfreds kommun presentera flera nyrenoverade vandringsleder. 

– Det ligger perfekt i tid, tycker Tommy Karlsson, anläggningschef hos Kultur- och Fritid och som varit projektledare under det omfattande restaureringsprojektet. Vi har fått mycket positiv feedback på lederna.

Men när renoveringen började fanns inte en tanke på vare sig corona eller smittorisk. Projektet startade redan 2017. 

Men det är inte bara skyltar och sittbänkar som piffats upp. Uppdateringarna som gjorts gäller i lika hög grad informationsmaterialet om vandringslederna. Både på nätet och i papperformat har lederna gjorts än mer tillgängliga för besökare.

Ja till och med att Christian Holzer tagit fram en bok, där besökarna kan få veta liter mer om både lederna och vad som finns att se utmed vägen. 

– Det är bra drag på vandringslederna just nu, säger Tommy Carlson och det bekräftas av Maria Bohlin på turistbyrån som varit samordnare i projektet. 

– Några konkreta siffror kan jag inte ge nu, säger hon, det blir först senare i september när vi samlat in gästböckerna som finns utlagda på några platser vid lederna. Men det är många som hört av sig med frågor om vandring på de 150 kilometer vandringsleder som ingår i projektet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!