Personalen i Hagadal vill ha en ny bassäng

En ny bassäng med höj- och sänkbart golv skulle bidra till att verksamheten i Hagadal kan växa för att motsvara intresset. - Vi hinner inte med de i Hultsfreds kommun som vill gå i simskola, babysim och vattengymnastik än mindre de i Vimmerby, Mariannelund och Kristdala. Där tvingas vi i princip till intagningsstopp, säger Bella Wenell.

Här skulle Eva Pihl, Sandra Bogren, Iris Svensson, Ann Granqvist och Bella Wenell att drömmen om en utbyggnation med plats för ny bassängen med höj- och sänkbart golv förverkligas. Foto: Charlotte Madestam

Här skulle Eva Pihl, Sandra Bogren, Iris Svensson, Ann Granqvist och Bella Wenell att drömmen om en utbyggnation med plats för ny bassängen med höj- och sänkbart golv förverkligas. Foto: Charlotte Madestam

Foto:

Hultsfred2017-06-13 16:03

Så en ny bassäng står högt på önskelistan. Och har så gjort en tid, i och med att trycket är hårt på verksamheten.

- Vi har jobbat för det här en tid och jag vet att politikerna är eniga med oss, men det är ju mycket annat som pengarna ska räcka till, säger Bella Wenell.

Hon och övrig simhallspersonal vill se en utbyggnad på baksidan. Önskan är att där ska byggas en bassäng, 8 gånger 17 meter, för att sex längder ska bli 100 meter.

Ambitionen är att anlägga en bassäng med höj- och sänkbart golv. Vilket skulle bidra till att bassängen går att utnyttja så mycket mer, när djupet går att variera.

- Så bygger man i alla simhallar i dag, i Oskarshamn exempelvis, som är en av de simhallar vi sneglat på för att plocka det bästa från olika håll, säger Bella Wenell som förstås är mån om att undvika att göra misstag som andra redan gjort.

Vore en dröm

I förslaget ingår fler omklädningsrum och en hiss till bassängen skulle öka tillgängligheten. Och dessutom hoppas man på en passage till cafeterian, så badgästerna inte behöver gå ut ur simhallen.

- Det är en önskedröm. Alla anställda har diskuterat den här satsningen länge och fått lämna förslag, säger Ann Granqvist. Vi har vägt samman olika önskemål och presenterat en idé. Men det gäller ju att vi får klartecken byggnadstekniskt också, så vi vet om våra tankar och önskemål är genomförbara.

-Det vore så himla roligt med en utbyggnad, inte bara att det investeras innanför simhallens väggar, tillägger Bella Wenell. För vi skulle verkligen behöva en ny bassäng, vår verksamhet är extremt tight. Som det är i dag räcker det inte att sätta in mer personal, för vi kan inte göra fler simskolor, inte starta nya grupper babysim eller vattengymnastik. Det får helt enkelt inte plats. Så till simskolan har vi kö i dag och vi hinner inte med de i Hultsfreds kommun. Än mindre de från grannorterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om