Planen på musiklekpark fortskrider

En musiklekpark ska om alla planer går i lås stå klar i slutet av sommaren i Järnvägsparken i Hultsfred.

Just nu är det kanske inte lockande med lekplatsen i Köpingsparken. Men det är stora saker på gång.

Just nu är det kanske inte lockande med lekplatsen i Köpingsparken. Men det är stora saker på gång.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-02-02 11:00

Idén om en musiklekpark har funnits länge och projektet är på initiativ av Hultsfred Handel i samarbete med Hultsfreds kommun. Musiken har länge haft en central roll på orten och parken är tänkt att göra den ännu mer tydlig.

– Det är ett led i arbetet kring att förändra Hultsfred centrum och att skapa en bra mötesplats för alla, säger Hanna Ivarsson som är projektledare.

Två miljoner kronor är avsatta av Hultsfreds kommun i arbetet kring musiklekparken.

– Vi hade förhoppningar om få till ytterligare finansiering, men det har inte lyckats så här långt. Boverket har pausat vissa ansökningar, så vi får se om det löser sig framåt våren, säger Hanna Ivarsson.

För att få inspiration till hur parken ska utformas har 450 elever från Lindblomsskolan fått lämna idéer på vad de vill se i parken genom teckningar och målningar.

– Vi har tittat efter vad många barn vill ha och har sett att saker som studsmatta och kompisgunga är populärt. Sedan är målet att även ha specialritad utrustning som knyter an till musiktemat i parken förstås. Dessutom vill vi få till en miljö som inspirerar barn till rörelse och dessutom ska det bli en bra mötesplats för folk i alla åldrar både dag och kvällstid, säger Hanna Ivarsson.

När kan parken stå klar?

– Tanken är att gå ut med upphandlingen någon gång i mars månad så att vi kan börja att bygga till sommaren. Flyter allt på kan det vara klart för invigning i augusti, säger Hanna Ivarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!