Polisen: "Det finns intressanta tips"

Nu är det exakt sex veckor sedan en 20-årig tjej försvann från Hultsfred. Polisen jobbar dagligen med fallet.– Det finns fortfarande intressanta tips och just nu väntar vi på mer material, säger Niclas Juneskog, vid polisen.

Polisen väntar på mer material gällande den försvunna kvinnan i Hultsfred.  

– Vi jobbar i stort sätt varje dag med fallet, säger Niclas Juneskog.

Polisen väntar på mer material gällande den försvunna kvinnan i Hultsfred. – Vi jobbar i stort sätt varje dag med fallet, säger Niclas Juneskog.

Foto: Johan Nilsson/TT

Hultsfred2019-07-03 20:00

Det var den 22 maj, som den 20-åriga kvinnan försvann spårlöst ifrån Hultsfred. Den sista iakttagelsen gjordes då på Norra Oskarsgatan i Hultsfred, mellan Willys och KGM-hallen, men där tar spåren slut.

– Vi har fortfarande inte fått in några uppgifter om att kvinnan ska ha varit synlig på någon annan plats, säger Niclas Juneskog, vid polisen i Vimmerby.

Till en början rubricerade polisen fallet som ett självmant försvinnande, men efter ett par veckor ändrades rubriceringen till "människorov". Vilket betyder att kvinnan förts bort mot sin vilja.

– Vi fick in uppgifter som gjorde att vi ändrade rubriceringen. Jag vill inte gå in på vad det är för uppgifter, säger han.

Niclas berättar att de arbetar med fallet i stort sett varje dag och att man absolut inte lagt det åt sidan.

– Det finns intressanta uppgifter och vi väntar just nu på att få in mer material som vi kan arbeta med. Vi borde redan ha fått det men jag vet inte varför det dröjer. Det kommer in tips hela tiden och vi utför olika åtgärder för att finna kvinnan vid liv, säger han.

Niclas Juneskog berättar att det fortfarande finns uppgifter som tyder på att kvinnan ska vara vid liv.

Missing People har vid ett flertal tillfällen hjälpt till i sökandet av kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!