Hagelvapen och dynamit hittades hos Hultsfredsbo

Polisen letade efter narkotika i bostaden i Hultsfreds kommun. Då påträffade man ett avsågat hagelgevär, ammunition och dynamit hemma hos en man i 50-årsåldern. Han berättade att han använt vapnet för att skjuta en person och sen gömt det i skogen medan han satt inne för brottet.

Polisen undersökte en bostad i Hultsfreds kommun för att söka efter narkotika. Där fann man en avsågad hagelbössa, patroner och dynamit.

Polisen undersökte en bostad i Hultsfreds kommun för att söka efter narkotika. Där fann man en avsågad hagelbössa, patroner och dynamit.

Foto: Montage Arkiv

Hultsfred2023-10-17 15:10
undefined
50-åringen uppger att vapnet farit illa när det legat i skogen och fungerar inte längre. Det ger polisens tekniska undersökning stöd för. Flera väsentliga detaljer saknas. Pipan på vapnet är drygt 25 centimeter. Trästocken har 50-åringen monterat på själv.

Dynamiten i ett köksskåp gav han ingen förklaring till, inte mer än att han egentligen inte ville ha den.

Nu döms Hultsfredsbon till fängelse för vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Dynamiten, hagelvapnet och ammunitionen hittades i mannens bostad i Hultsfreds kommun i september i fjol i samband med en insats på grund av narkotika. Polisen hittade ett avsågat hagelgevär med hemmagjord stock samt tre patroner.

Mannen erkände utan omsvep att vapnet var hans och att han fått det för länge sen av en vän som är död sen många år tillbaka. 50-årigen berättade också att han använt vapnet mot en person vid ett bråk i västra Sverige för 15-talet år sen. Då avlossade han flera skott med hagelgeväret. Hultsfredsbon dömdes vid det tillfället till fängelse i 3,5 år för grov misshandel. Vapnet kom aldrig in i den utredningen. Han gömde det tillsammans med patronerna i en väska i skogen. När han blev fri från fängelsestraffet hämtade han grejerna igen och har haft det med sig sen dess.

Varför vet han inte, han uppger att han inte ens velat ha det.

undefined
Dynamiten låg i ett köksskåp tillsammans med andra helt vanliga köksvaror. Den kommer från en av mannens tidigare arbetsplatser. Han uppger att han haft dynamiten i något år, men vet inte varför han tog hem den.

Samma sak med dynamiten som han tagit hem från en tidigare arbetsplats. Han har ingen tanke på vad den skulle användas till. Nu har polisen beslagtagit allt och det kommer att förstöras. 50-åringen får på nytt krypa in bakom lås i bom. Den här gången i fyra månader för de brott han döms för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!