Stort bråk i Hultsfred: "Kopplingar till mc-miljön"

Efter ett stort bråk i Hultsfred på lördagskvällen är flera okända gärningsmän misstänkta för grov misshandel. "Det verkar som att det har kopplingar till mc-miljön", säger Sara Andersson, presstalesperson på polisen.

Flera polispatruller beordrades till Hultsfred i samband med bråket på lördagskvällen.

Flera polispatruller beordrades till Hultsfred i samband med bråket på lördagskvällen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Hultsfred2022-06-12 10:58

Under lördagskvällen ska det även ha varit ett stort polispådrag i Målilla, vilket Dagens Hultsfred var först med att rapportera om.

– Vi har nog försökt hitta gärningspersoner. Man har kanske kört runt och letat, dels efter målsägande, dels efter gärningspersonerna, säger Sara Andersson.

Den anmälan om grov misshandel som skrevs på lördagskvällen gäller dock en händelse i centrala Hultsfred.

– I anmälan står det att flera patruller beordras till Hultsfred med anledning av ett stort bråk. När polis anländer till platsen är det flera personer som är involverade i bråket. Flera okända gärningsmän är misstänkta för grov misshandel genom att ha utdelat flera slag och sparkar på flera okända målsägande. 

Ingen av de inblandade ska ha velat medverka i polisens utredning.

– Det verkar som att det här har kopplingar till mc-miljön. Vill ingen medverka är det svårt att riktigt reda ut vad det är som har hänt, tyvärr.

Har du någon mer information om kopplingarna till mc-miljön?

– Inte i nuläget.

På frågan varför polisen tror att händelsen har kopplingar till mc-miljön svarar Sara Andersson att det beror på de initiala uppgifterna. Polisen ska ha tagit emot ett samtal som gett sådana indikationer. Samtidigt beskriver hon händelserapporten som "väldigt rörig".

– Så jag vet inte om man ser det när man kommer till platsen, eller hur det är.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!