Polisens tack till Virserumsborna

Polisen i Hultsfred och Vimmerby riktar nu ett tack till Virserumsbor som bjöd på fika under lördagens insats på orten. "Det värmer i hjärtat", skriver man på Facebook.

Polisen hyllar Virserumsbor som bjöd på fika.

Polisen hyllar Virserumsbor som bjöd på fika.

Foto: Magnus Strömsten/Pontus Lundahl/TT/arkiv

Hultsfred2018-11-04 17:00

Det var strax efter klockan 11 på lördagsförmiddagen som polisen inledde en större insats på orten. Detta efter att en 40-årig man hittats med allvarliga stickskador.

Senare gick man ut med att ärendet utreds som ett mordförsök.

Centrala Virserum var avstängt för trafik ända fram till 20-tiden på kvällen. Något som skulle kunna skapa irritation. Men i stället möttes poliserna av ortsbor som bjöd på kaffe, mat och fika, enligt inlägget.

"TACK till er, ni vet vilka ni är! I vårt arbete kan vi inte på förväg veta hur dagen ska bli, vi vet inte om vi kan äta eller få någon möjlighet till paus, därav är det extra tacksamt när några som ni läser av situationen och underlättar för oss!" skriver man.

– Vad glad jag blir av att höra det här. Vi var där i väldigt många timmar och tackar för att man har haft tålamod. Det gick ju inte att komma igenom centrum alls under den här tiden, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen region syd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!