Pontus Lind hamnade mitt i morddrama

Under påskdagen skakades Växjö av ett dubbelmord då två män knivhöggs till döds. 21-årige Pontus Lind från Målilla hamnade mitt i detta morddrama då en 34-årig kvinna erkände för honom att det var hon som hade mördat de båda männen.

Hultsfred2010-04-06 05:43

Pontus Lind skulle under påskdagen ta bussen från Växjö till Målilla för att fira påsk tillsammans med sin familj. Men resan blev inte som han hade tänkt sig, för redan innan han steg på bussen så uppmärksammade han en 34-årig kvinna som kom gående med en rollator till busshållplatsen.
- Hon betedde sig lustigt och gick och pratade för sig själv, berättar Pontus Lind.
När bussen rullat ut från Resecentrum i Växjö så började den 34-åriga kvinnan som nu satt ett par rader bakom Pontus att bete sig konstigt.

- Hon pratade högt och sa att hon hade mördat två personer. Men det var ingen som reagerade i bussen då hennes tonfall inte lät seriöst. Då gick hon fram och satte sig bredvid mig och sa att det var lag på att ha bilbälte på sig när man åker buss. Jag såg då att hon hade fullt med röda fläckar på jackan, men jag trodde bara att det var målarfärg, berättar Pontus Lind.

Trodde hon skämtade
Efter att Pontus hade tagit på sig bilbältet så återgick kvinnan till att hävda att hon hade mördat två män.
- Hon sa att hon hade knivhuggit de båda männen för att de var pedofiler och hon bad mig skriva upp hennes namn och kontakta polisen när jag steg av bussen. Jag tog inte henne på allvar utan trodde att det rörde sig om ett skämt, säger Pontus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om