Popkollo på sportlovet

Trots att det är sportlov och Hultsfreds gymnasium är tömt på elever så strömmar det ut musik från estetprogrammets lokaler. Men det handlar inte om några elever som tröttnat på lovet utan det är istället popkollo som flyttat in i lokalerna under fyra dagar.

15 unga tjejer ägnar sitt sportlov åt att delta på Popkollos prova på dagar på Hultsfreds gymnasium.

15 unga tjejer ägnar sitt sportlov åt att delta på Popkollos prova på dagar på Hultsfreds gymnasium.

Foto:

Hultsfred2011-02-25 07:14


Vanligtvis brukar Popkollo arrangeras på sommaren men nu tar organisationen nya grepp och väljer att arrangerar ett popkollo i miniformat för lovlediga tjejer i åldrarna tio till 19 år.
- Vi ville arrangera ett dagkollo under lovet där nyfikna tjejer får möjlighet att testa på hur det är att vara med på ett popkollo, säger Greta Faxberg, kordinator för prova på popkollot.

15 tjejer
Till sportlovets dagkollo hade 15 tjejer anmält sig i åldrarna tio till 16 år gamla, en siffra som Greta Faxberg är mycket nöjd med.
- Jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle bli så många som 15 tjejer. De flesta kommer från Hultsfreds kommun men vi har även två tjejer från Mönsterås som deltar, berättar Greta Faxberg.
Prova på Popkollo har precis samma upplägg som sommarens Popkollo Madam som arrangerades i Hultsfred, enda skillnaden är att deltagarna är mycket yngre.
För under fyra dagar får tjejerna möjlighet att testa på att spela instrument som till exempel elgitarr, bas, keyboard och trummor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om