Populära bilträffen siktar på namnbyte

Lönnebergaträffen har lockat fordonsintresserade entusiaster under ett antal år. Nu planerar arrangörsgruppen en tävling där allmänheten får lämna förslag på ett nytt namn för den populära träffen.

Hans Karlsson hittade sin drömbil, en Chevrolet Cobra, under den senaste Lönnebergaträffen.

Hans Karlsson hittade sin drömbil, en Chevrolet Cobra, under den senaste Lönnebergaträffen.

Foto: Markus Danielsson

Hultsfred2022-08-13 12:00

Som namnet antyder härstammar Lönnebergaträffen från just Lönneberga. Efter att arrangemanget hade vuxit ur sin första kostym flyttades träffarna istället till Metropol i Hultsfred. En konkurs förde sedan med sig att ännu en flytt blev nödvändig. Den gången styrdes kosan till den nuvarande adressen, Hultsfreds Folkets Park.

När Lönneberga nu är utbytt mot Hultsfred har arrangerande Folkparkens vänner allvarliga planer på att faktiskt byta namn på det välkända arrangemanget.

– Vi kommer rätt snart lägga upp en tävling på Facebook där vem som helst kan lämna in förslag på ett nytt och lämpligt namn, berättar Rosie Folkesson som är ordförande i Folkparkens vänner när Vimmerby Tidning besöker den andra av sommarens tre träffar.

Har ni några speciella tankar kring det nya namnet?

– Det är ganska öppet men det ska helst vara något enkelt som är lätt att komma ihåg, fortsätter Rosie Folkesson.

Från träffen i övrigt kan noteras att besökaren Hans Karlsson faktiskt hittade sin riktiga drömbil när han gick runt bland de uppställda fordonen. Tidningen träffade honom samtidigt som han stod och beundrade motorn på en skimrande blå Chevrolet Cobra.

– Det här är en helt fantastisk bil. Jag har aldrig sett den här förut så jag vet inte vem ägaren är.

Sommarens tredje och sista Lönnebergaträff hålls den 8 september. Rosie Folkesson kan inte lova att namntävlingen är avgjord vid den tidpunkten.

John Christensen, Rosie Folkesson och Anita Trybom tillhör arrangörsgruppen för Lönnebergaträffen.
John Christensen, Rosie Folkesson och Anita Trybom tillhör arrangörsgruppen för Lönnebergaträffen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!