Premiär för Club Elixir i kväll – sätter fart på Hultsfreds uteliv

Livemusik, soffhäng och ös på dansgolvet. Det är vad besökarna som ikväll tar sig till invigningen av nya Club Elixir kan vänta sig.
- Det blir en nytappning, fräschare, sofistikerat och avslappnat. Istället för bord och stolar kommer vi ha soffgrupper för att skapa en chill stämning. Lite som en förlängning av förfesten i vardagsrummet, berättar Simon Byskén från Club 89.

Simon Byskén är en av dem som står bakom nystartade Club Elixir. Foto: Elin E Elmström

Simon Byskén är en av dem som står bakom nystartade Club Elixir. Foto: Elin E Elmström

Foto:

Hultsfred2017-09-09 08:00

Klubben kommer en gång i månaden att håll hus i Metropols publokal i Hultsfred. Här kommer etablerade eller oetablerade artister spela live och när de gått av scenen tar en Dj över och fortsätter in på små timmarna.

- Mest gör vi detta för att det ska bli något nytt. Tanken är att folk ska få komma ut och se liveband, berättar Simon Byskén.

- Det kommer vara minst ett liveuppträddande per gång och sedan nattklubbsgolv. Det kommer inte vara samma genre varje gång utan olika så att det passar alla. Vi har ingen speciell målgrupp utan det är för helheten.

Musikevenemanget är ett samarbete mellan Club 89 och Metropol. Det är inte första gången som något likande arrangeras men tanken är nu att skapa något som kan få en större räckvidd.

- Vi har gjort likande grejer innan men då har det inte hetat något speciellt. Tanken är att Club Elixir ska bli något av ett varumärke, menar Simon.

För att skapa stämning under alla klubbkvällar kommer mycket energi på att läggas på interiören.

– Vi har gjort om i lokalen så det blir lite nytt inredningsmässigt. Vi kommer ha en röd matta in och lokalen kommer att belysas i rött och blått. Det ska vara lite sensuellt. Vi kommer successivt att ändra på saker.

Under kvällens invigning spelar det lokala bandet Pagan Picnic sin allra första livespelningen.

– Pagan Picnic är relativt nystartat band som spelar progressiv rock. Förhoppningsvis blir det en härlig utekväll med drinkar, dans och livband.

Hur många som kan tänkas komma vill inte Simon gissa på men oberoende av antalet har redan två datum till spikats.

- Det blir en inkörningsperiod i början då vi provar att anordna klubben en gång i månaden. Redan nu är den 7 oktober och 4 november inbokade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om