Premiär för ny gårdsbutik i Lida

På ettårsdagen av Matilda Johanssons ysteri var invigningen av hennes gårdsbutik Räven och Osten i Lida. För att fira detta bjöd hon in andra kvinnliga entreprenörer för att visa deras produkter under ett öppet hus som arrangerades under hela helgen.

Matilda Johansson tillsammans med invigningens hjälpredor.

Matilda Johansson tillsammans med invigningens hjälpredor.

Foto:

Hultsfred2014-09-30 07:04


Invigningen lockade många och det blev en succé som Matilda inte hade räknat med. Hon arrangerade tillställningen tillsammans med Sara Larsson och Hanna Adolfsson som även de driver egna företag.
De träffades på det kvinnliga nätverket "Business by women" i Vetlanda och det var där Matilda bjöd in dem till invigningen.
Matilda vill se till att hon bara säljer bra produkter som går att framställa med hjälp av det som finns på gården.
Hon är även för lokala produkter och försöker själv att köpa närproducerade produkter i den mån det går. Hon tror att många är intresserade av det småskaliga och vill gärna äta närodlat.

Vill anställa
Idag är Matilda ensam i sitt företag och får bara hjälp av bekanta när det behövs.
En dröm hon har är att kunna utöka med några anställda och göra företaget större i framtiden.
-Det är svårt att få en ekonomisk vinning, men det är mycket roligt och man får bestämma allt själv, säger hon.
Under två års tid har hon haft som mål att bli klar med butiken. Hon använder sig hela tiden av delmål för att komma framåt.
Matildas tips till andra entreprenörer är att man måste tro på sin idé och våga följa sin dröm. Men att man också måste veta att det är ett enormt arbete man lägger ner både sin kropp och själ i och man måste känna att man orkar av det för att lyckas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om