Premiär för ny Sushirestaurang

"Vi har haft fullt upp i dag". My Hyunh summerar första dagen för Kyoto Sushi, restaurangen som öppnat i gamla galleriagången, närmsta granne med Coop i centrum.

My Hyunh har öppnat en ny sushirestaurang i Hultsfred.

My Hyunh har öppnat en ny sushirestaurang i Hultsfred.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-11-03 19:00

Det har inte funnits någon sushirestaruang i Hultsfred tidigare. Men i början på våren blev det känt att det var på gång. Först en, som öppnade för ett par månader sedan, och nu blev det en till. 

Det har tagit sin lilla tid att komma fram till öppningen. Och det har varit full fart in i det sista. Det har gått åt både kvällar och helger för att få ihop det på slutet. Men visst blev det premiär i tid.

– Vi har haft god hjälp av rörmokare, elektriker och vaktmästare, så vi hann bli färdiga i tid, berättar My Hyunh.

Och då har man dessutom hunnit "vända på" restaurangen, så att kök och kassa flyttades till andra änden på lokalen.

– Det blev inte riktigt bra som jag tänkte först, så vi fick göra om.

Alla förberedelser hann bli klara i tid för öppning. Både när det gäller lokalen och maten. Eftersom allt lagas till på beställning så blir det en hel del arbete. 

– Vi gör allt här för att få fram de rätta smakerna. Det ska vara en upplevelse att äta sushi, säger My Huynh, det är kanske inget man äter för att bli proppmätt. I stället ska man äta långsamt och uppleva smakerna.

Premiärdagen hade My Huynh hjälp av tre anställda med matlagning och servering. Det var lite extra personalförstärkning premiären till ära.

– Annars kan vi nog klara det på två eller tre personer, säger My Hyunh, som tänker dela sin tid mellan Hultsfred och de två andra restaurangerna hon har, i Alvesta och i Växjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!